Siguranta

Avertizare

Când sistemul DCBS consideră că există potențial pentru o coliziune, acesta avertizează șoferul prin intermediul unui sunet strident și a unei pictograme afișate în zona ceasurilor de bord.

 

Ușoară frânare automată

Dacă riscul de coliziune crește, automobilul inițiază automat o frânare ușoară, în completarea avertizărilor care încearcă să îl determine pe șofer să evite potențiala situație nedorită.

 

Asistența la frânare

Dacă șoferul aplică frâna în timp ce funcția de avertizare este activată, funcția de asistență la frânare intervine automat pentru o frânare și mai puternică. 

 

Frânare automată

Când sistemul calculează că nu se poate evita coliziunea dacă șoferul nu acționează corespunzător, inițiază o frânare automată puternică, în încercarea de a evita impactul sau de a atenua urmările sale. 

 

Dual Camera Brake Support (DCBS)
Standard pe GLX

Ca și cum mașina ar avea ochi, două camere de filmare privesc vehiculele din fața ei, pietoni, linii de benzi. Bazat pe o varietate de informații de la camerele foto, sistemul ajută la prevenirea coliziunilor și la atenuarea daunelor de coliziune prin avertizări și frânare automată.

Avertizarea la părăsirea benzii de rulare

Atunci când vehiculul părăsește banda pe care se efectua deplasarea, fără ca șoferul să semnalizeze în prealabil intenția, acest sistem avertizează printr-o vibrație în volan și printr-un martor luminos ce se aprinde în zona instrumentelor de bord, pentru a atrage atenția asupra părăsirii benzii din cauza feluritor factori, precum neatenția la drum.

Funcția de alertă la rularea haotică

Atunci când vehiculul rulează haotic, dintr-o parte într-alta a benzii de rulare, sistemul dezvoltat de Suzuki avertizează sonor, printr-un sunet, dar și vizual prin intermediul unei pictograme afișate în zona ceasurilor de bord. Acest sistem are rolul de a-i atrage șoferului atenția asupra manevrelor necontrolate cauzate de somnolență, oboseală sau alți factori. 

Corpul absorbant de energie (TECT)
Am proiectat caroseria Ignis folosind metoda Suzuki TECT, care absoarbe și repartizeză eficient energia în caz de coliziune.

Șase airbag-uri
În mod standard, Ignis vine cu 6 airbag-uri. Caracteristicile includ airbag-uri frontale, laterale și perdele.

Cinci stele la testul Euro NCAP
Ignis are grijă de siguranța întregii familii, așa cum demonstrează testul Euro NCAP 5 Star Test. Chiar dacă sunteți interesat de modelele noastre GL, GL +, GLX aceste modele inovatoare sunt echipate și cu sisteme inovatoare de tehnologie de siguranță – asistență de frânare cu două camere, avertizare de frână de urgență și avertizare de plecare și retragere a benzii.

ESS (Emergency Stop Signal) este o funcție care emite o avertizare pentru vehiculul din spate prin aprinderea interminentă a tuturor lămpilor de semnalizare a direcției mai repede decît în mod normal, dacă se îndeplinesc următoarele condiții:

  • Cînd apăsați brusc frînele la viteze de aproximativ 55 km/h sau mai mult
  • Cînd ABS este activat sau cînd frînați brusc în mod similar cu activarea ABS

 

{{-- --}} {{----}} {{----}}