Siguranta

Alertă în caz de șerpuire

La viteza de 60 km/oră sau mai mult, sistemul analizează stilul de condus și emite o avertizare audio și vizuală dacă vehiculul șerpuiește pe drum din cauza oboselii celui de la volan. Sistemul se află în dotarea standard pentru modelele echipate cu cameră și senzor laser în parbriz.

Avertizare în cazul părăsirii accidentale a benzii de rulare

La viteza de 60 km/oră sau mai mult, sistemul monitorizează banda de rulare și va emite o avertizare vizuală (pe display-ul central) și tactilă (vibrarea volanului) pentru cel de la volan în cazul părăsirii accidentale a benzii de rulare. Sistemul se află în dotarea standard pentru modelele echipate cu cameră și senzor laser în parbriz.

La viteza de 40 km/oră sau mai mult, sistemul poate schimba automat între faza de întâlnire și faza lungă a farurilor în funcție de traficul prezent. Sistemul se află în dotarea standard pentru modelele echipate cu cameră și senzor laser în parbriz.

Sistemul permite menținerea unei distanțe constante față de automobilul din față atunci când este folosit cruise control-ul. Sistemul folosește senzorul radar amplasat în grila radiatorului pentru a măsura distanța preselectată de șofer dintre cele trei posibile variante. Dacă mașina din față va încetinii, sistemul va reduce automat viteza. Dacă nu există trafic în față, sistemul poate menține viteza presetată (între 40 și 160 km/oră). 

Securitate

Noul Swift dispune de dispozitive avansate de prevenire a accidentelor pentru prevenirea situațiilor de trafic periculoase, dar atunci când o coliziune este inevitabilă, o caroserie consolidată și eficientă din punct de vedere energetic protejează integritatea fizică a ocupanților săi.

Pentru siguranța ocupanților, sistemul de protecție frontală este format din două airbag-uri frontale, două laterale și două cortine, patru întinzători cu centură pirotehnică și o centură de siguranță convențională în mijloc.

Sistemul de tracțiune cu patru roți, distribuie automat cuplul la roțile din spate atunci când detectează că roțile din față nu se lipesc de drum.

Patru stele la testul Euro NCAP

În cadrul GLX, Swift oferă asistență la frână de urgență radar, asistență combinată la frână de urgență senzor și control de croazieră adaptiv pentru siguranța întregii familii, așa cum este dovedit de Euro NCAP 4 Star Test.

{{-- --}} {{----}} {{----}}